De a jó és rossz tudásnak fájáról nem ehetsz: mert azon a napon, amikor annak gyümölcséből eszel, halálnak halálával halsz meg. Genezis, 2:17
cicuka

Naptáram

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
cicuka

Stereotípiák!!Már megint..

2010.02.05. 22:38 Raisin

Érdekes,.A Sors iróniája, illetve másnak a hülyesége. Feltenném szívesen a kérdést: szerintetek mi különbség van egy asszisztens, és egy fogorvos között? A válasz megoszlana, vagyis egy laikus szemlélő részéről biztosan. Aki kicsit konyít a dologhoz, vagy okosabb, akkor tudja: az asszisztens vállán is ugyanaz a feladat van,talán még több is. De mit is csinál egy asszisztens? Hm-hm?? :
-Műszereket fertőtlenít
-Anyagokat kever ki, készít elő
-Műszert ad az orvosnak egy ugrásra, illetve előkészíti a beavatkozáshoz szükséges eszközöket (amiket egy beavatkozás nevéről már egyből tudnia kell!!!!)
-ADMINISZTRÁL! -amit ha elront, a nyakát veszi mindenki...nem mindegy,hogy 25-ös,vagy 35-ös fog.
-Preventiot ad a megfelelő páciensnek
-Fertőtlenít,STERILIzál!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Az orvosok többsége erre lusta,pedig ez alap.
De ezektől függetlenül ugyanúgy tudnia kell a tömés,a gyökérkezelés,a foghúzás,a lenyomatvétel,a fogpótlás,és a többi sz**rság menetét,mozzanatait..Ismernie kell minden műszert, mert az orvos csak a kezét nyújtja!!! Neki kell betennie, és még ráadásul gyorsan is,hisz az orvos "nem ér rá".Ti azt mondjátok egy diploma. Én azt, hogy gyakorlat, és szinte ugyanaz a tudás. Nem az asszisztens csinálja a tömést..De egy füttyentésre és félszóra vagy előre tudnia kell mit fog csinálni a fogorvos..ÉS  az ő hibája,ha bármit elront..Az orvos vállalja magára, de ő kapja a lecseszést,és a büntit.
Ezek után ,kérlek így tekintsetek az asszisztensekre! nem sz***ros szakma, nem b**i Okj.

Többrétegű,és alapos.Ha nem hiszitek, figyeljétek meg őket munka közben! 
 

 

(Ezt a képet pedig mert hasonlít a múltkor munka közben megismert doktor úrhoz:-) )

Szólj hozzá!

Címkék: kritika fogászat

A bejegyzés trackback címe:

https://snapcat.blog.hu/api/trackback/id/tr471732951

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása